Morvai Krisztina felszólalása az EP plenáris ülésén

Az alábbi videón Morvai Krisztina 2010. május 5-i EP plenáris ülésen elhangzott felszólalását tekinthetitek meg. A képviselő asszony kiállt és szót emelt szakszervezetünk mellett és felhívta az EP figyelmét Szima Judit főtitkárunkkal szembeni több sebből vérző koncepciós perre és az abban meghozott szégyenteljes elsőfokú ítéletre.

Köszönjük!



Morvai Krisztina képviselő asszony honlapján az alábbiakat írta:

A május 5- i plenáris ülésen tájékoztattam az Európai Parlamentet arról, hogy Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetének főtitkárát a magyar bíróság- meggyőződésem szerint az Európai Emberi Jogi Egyezmény 11. cikkét megsértve- elítélte szakszervezeti tevékenységének gyakorlása miatt.

A megdöbbentő ügy fejleményeiről folyamatosan tájékoztatni fogom a Parlamentet. A Szima Judit elleni büntetőperről szóló videófelvételek megtalálhatók a TMRSZ honlapján: www.tmrsz.hu

Ezúton kérek mindenkit, akinek fontosak a magyar emberek munkavállalói és szakszervezeti jogai, hogy minden lehetséges módon fejezzék ki felháborodásukat az ítélet miatt és vállaljanak szolidaritást a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetével és Szima Judittal.

Köszönettel

Morvai Kriszitna

Kapcsolódó anyagok:

Az ötvenes éveket idéző hangulat a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsán
Első fokon bűn az igazság kimondása